Factuurcontrole

Voor de facturatie van klanten zijn energieleveranciers toegerust met moderne facturatieprogrammatuur waarmee 80% van de standaard contracten feilloos gefactureerd kunnen worden. In de vrije energiemarkt zien we een forse toename van maatwerkcontracten met bijzondere leveringsafspraken ten koste van de standaard contracten. Voorbeelden van de bijzondere leveringsvoorwaarden zijn bandbreedte-afspraken op het jaarvolume, een afwijkende hoogte van het vastrechtbedrag, tariefclausules, twee energie-aansluitingen op één WOZ-perceel, etc. Juist in het facturatieproces van de bijzondere leveringsafspraken kunnen zaken mis gaan die u geld kosten! Ook de vele eindafrekeningen, jaarrekeningen, correctiefacturen, creditfacturen, etc, maken u sceptisch over de betrouwbaarheid van deze facturen.


Wat houdt Factuur Controle in?

Uw facturen voor levering, netwerk, metering en installatie controleren wij aan de hand van de onderliggende energiecontracten voor levering, netwerk, metering en installatie. Wij controleren al deze facturen op 16 aspecten waarbij de werkwijze als volgt is:


  • Controle jaarrekening cq eindafrekening van gas en elektriciteit bij Kleinverbruik

  • Controle (maandelijkse) netwerkfactuur gas en/of elektriciteit bij Grootverbruik

  • Controle (maandelijkse) leveringsfactuur gas en/of elektriciteit bij Grootverbruik

  • Verzorgen van rapportage over geconstateerde onrechtmatigheden

  • Verzorgen van advies over permanente optimalisatie

  • Optioneel: het opvragen van gevalideerde meetdata (*)Factuurcontrole bieden wij aan op basis van "no cure no pay", regie, of inclusief bij een raamopdracht


Interesse om de voordelen van Factuur Controle voor uw bedrijf te bespreken?
Bel ons en overtuig u zelf van onze deskundige, onafhankelijke en transparante maatwerkaanpak.
Of laat uw contactgegevens achter, dan contacteren wij u.