Besparen op netwerkkosten in het MKB

Dat besparen op energiekosten mogelijk is, door betere energietarieven te onderhandelen, dat weet u. Maar weet u ook, dat u kunt besparen op kosten voor netbeheer? U betaalt uw netbeheerder maandelijks een vergoeding voor het beheren en en instandhouden van uw aansluiting en het transport van elektriciteit naar uw bedrijf. Dit wordt het “capaciteitstarief” of afgekort “Captar” genoemd.

Controleer uw aansluiting, deze kan te "groot" zijn
Vaak is de capaciteit van de aansluiting die de netbeheerder u aanbiedt, niet (meer) in overeenstemming met uw actuele “capaciteitsbehoefte”. U betaalt dan onnodig te veel aan netwerkkosten.

CapTar

Voorbeeld: Uw bedrijf, instelling of vereniging heeft op dit moment een aansluiting van 3 x 80 A. Na een deskundig uitgevoerd onderzoek blijkt dat de aansluiting “verlaagd" kan worden naar 3 x 50 A.
Dan is de jaarlijkse besparing volgens bovenstaande tabel € 1.614 - € 996 = € 618,- Over een periode van 10 jaar heeft u dan € 6.181 te veel betaald!

Verlagen kan niet zomaar. Electrische zekeringen in uw installatie worden immers eerder aangesproken na een verlaging, waardoor de stroomlevering onderbroken wordt en u mogelijk bedrijfsschade zult leiden. Het noodzakelijke onderzoek en advies dient daarom door een deskundige partij uitgevoerd te worden, en dat is niet uw energieleverancier!

Ambitie om te "verlagen"? Alleen na Netwerkconsultancy van Eratech Energie!
De grondslag voor een deskundig onderzoek en advies is een energie(duur)meting:Voor de duur van 10 dagen wordt uw capaciteitsbehoefte gedetailleerd in beeld gebracht. Uit de meetresultaten blijkt vaak, dat door technische aanpassingen in uw elektrische installatie, “verlaging” mogelijk is, met jaar na jaar grote besparingen. Deze technische aanpassingen kunnen wij voor u verzorgen. Juist voor MKB-ers met een aansluitwaarde tot en met 3 x 80 A speelt dit.

Voor wie is NetwerkConsultancy interessant ?

  • Voor vastgoedondernemers. Vooral in situaties van leegstand

  • Voor bedrijven met voorheen eigen computersservers maar nu "in the cloud" werken

  • Voor woningbouwverenigingen en VVE's (voor algemene ruimtes)

  • Voor gemeentelijke en provinciale overheden (algemene ruimtes en (riool)gemalen)

  • Voor particulieren in bezit van electrische laadpaal en/of warmtepomp met een aansluiting van 3 x 35 AMeer weten over NetwerkConsultancy? Download de flyer of neem direct contact op.